Veilig ballonvaren

Veiligheid is onze topprioriteit

Ballonvaren met Bertels Ballooning is absoluut veilig. Want onze piloten zijn ervaren, professionele en opgeleide ballonvaarders. Ze beschikken allen over een commerciële ballonvaartvergunning en genieten regelmatige bijscholing en check-ups. Onze luchtballonnen worden gekeurd volgens de EASA-richtlijnen (European Aviation Safety Agency).

De ballonnen zijn uitgerust met een transponder en luchtvaartradio. Dit laat ons toe om op een veilige, gecontroleerde manier in de buurt van een luchthaven (behalve Zaventem) te varen.

Afspraak maken

Meteosituatie

We volgen de meteosituatie op de voet. Onze chief pilot maakt dagelijks een analyse van het weerbeeld en beslist of er gevaren kan worden. Bij onstabiel weer of een te sterke grondwind is ballonvaren niet mogelijk. Onze piloot heeft steeds de eindbeslissing omtrent de ballonvaart. Bij een plotse weersverandering (warmteonweer, windstoten) kan de ballonvaart afgelast worden. Dit is niet leuk voor de passagiers, maar veiligheid gaat boven alles en we plannen samen zo snel mogelijk een nieuwe vlucht in.

Je hoeft geen afzonderlijke verzekering af te sluiten. Wij beschikken over de nodige verzekeringen voor het uitvoeren van onze activiteiten.

Leeftijd & gezondheid

Ballonvaren is goed voor jong en oud. Echter raden we een minimumleeftijd van 6 jaar aan. Een maximumleeftijd is er niet. Als je fysiek in orde bent, kan je mee ballonvaren. De vlucht duurt ongeveer een uurtje en de passagiers staan recht. Zwangere dames mogen niet mee in de luchtballon. Het is beter de ballonvaart uit te stellen tot na de bevalling, je weet maar nooit.

Kortom, bij Bertels Ballooning ben je in goede handen. Samen maken we er een veilige droomvlucht van. Ben je er klaar voor?