Over ons

Passagiersballonvaarten sinds 1997

Avontuur zit ons in het bloed. Bertels Ballooning is dan ook het levenswerk van Danny Bertels, in regio Antwerpen beter bekend door het behalen van wereld -en Europese kampioenentitels in het waterskiën en powerboatracen. In 1995 voegde hij ballonvaren toe aan zijn palmares, wat in 1997 werd omgevormd tot een professioneel ballonvaartbedrijf voor passagiers in Antwerpen en de Antwerpse Kempen. De organisatie en het beheer zijn sinds 1999 in handen van Peter De Bock. Net zoals Danny een ervaren, gepassioneerd en gecertificeerd ballonvaartpiloot. En dat merk je als je meevliegt!

Vandaag de dag zijn we een uniek ballonvaartbedrijf dat zich bezighoudt met alle facetten van ballonvaart. Zowel voor particulieren als bedrijven. Voor elke gelegenheid, ieder feestje of bedrijfsevent varen we uit met 1 van onze 6 luchtballonnen en een enthousiast team van medewerkers en piloten. Allen opgeleid door Bertels Ballooning. Voeg daarbij onze flexibele service en gezellige omkadering, en je zit goed voor een ultieme belevenis in de lucht.

Verrassende opstijglocaties

De opstijglocaties zijn afhankelijk van de formule die je kiest. Ga je voor een standaardballonvaart, dan bieden we je een losse plaats met als opstijglocatie één van onze standaardlocaties die wij bepalen afhankelijk van de windrichting en windsnelheid. Kies je een privéballonvaart, dan mag je ook zelf voor een terrein kiezen. Ideaal is een grasveld of weide van minimum 50 x 50 meter, goed toegankelijk voor ons terreinvoertuig en met toelating van de eigenaar.

Onze ballonnen vertrekken vanaf vele locaties

 • Brasschaat - Park Van Brasschaat
 • Wommelgem - Sint Jansveld
 • Merksplas - Kolonie
 • Halle-Zoersel - Brakenberg
 • Zoersel - KLJ Plein (De Reiger)
 • Antwerpen Linkeroever - Blancefloerlaan
 • Lier - Spreet
 • Hemiksem - Abdij
 • Turnhout - Stadspark
 • Brecht - De Merel
 • Deurne – Bosuil
 • Gierle – Lilse bergen
 • Rijkevorsel – sporthal de Valk
 • Kontich - Groeningenlei

Onze luchtballonnen

Bertels Ballooning beschikt over 6 heteluchtballonnen in verschillende groottes. Ze zijn gebouwd door Europese constructeurs en voldoen aan de Europese veiligheidsvoorschriften. Onze manden zijn comfortabel, met ruimte voor 2 tot 14 passagiers.

Onze gele ‘Smiley’ ballon herkent iedereen van ver, ondertussen de mascotte van Bertels Ballooning. Tijdens een standaardballonvaart (losse plaats) deel je de mand met andere passagiers. Kies je voor een privéballonvaart, dan is de mand exclusief voor jouw gezelschap.

Bekijk onze prijzen

Piloten

Bertels Ballooning vaart met ervaren piloten met ballonbrevet. Onze ballonvaarders gidsen je boven ’t Stad of de Kempen.

Peter De Bock

Peter De Bock

Peter De Bock beleefde op 10-jarige leeftijd zijn eerste ballonvaart en heeft zijn ballonbrevet sinds 1998. Peter is de chief pilot en instructeur ballonvaarder.   Peter kon van zijn passie zijn beroep maken en is ondertussen eigenaar van het bedrijf.

Arnaud Swolfs

Arnaud Swolfs

Arnaud Swolfs is afkomstig uit het Waasland en dus automatisch gebeten door de ballonmicrobe. In 2004 werd hij echt ballonvaarder. Arnaud wordt altijd een beetje wild als hij boven Antwerpen mag ballonvaren. Op Instagram kan je hem vinden onder flyingswolfs.

Laurent Verstraeten

Laurent Verstraeten

Laurent Verstraeten kreeg het ballonvaren met de papfles mee. Hij is de zoon van Wim Verstraeten, de man die aan de wieg stond van het commercieel ballonvaren in België. Laurent is professioneel vliegtuigpiloot maar geniet ook van elke ballonvaart.

Dimitri Roose

Dimitri Roose

Na jaren als grondcrew meegedraaid te hebben behaalde hij in 2015 zelf zijn ballonvaartvergunning.  Dimitri weet dus als geen ander wat de waarden van ons bedrijf zijn. Hij verzorgt elke ballonvaart met evenveel goesting en passie!

Koen Michiels

Koen Michiels

Na een carriere in het zweefvliegen, begon Koen in 2017 zijn opleiding tot ballonvaarder.  Onze chief pilot - instructeur leerde hem de knepen van het vak. Koen kon al snel alleen de lucht in, ondertussen draait Koen volop mee als ballonvaarder en geniet hij van elke ballonvaart.

Onze grondcrew

Onze grondcrew

Onze enthousiaste grondcrew staat in voor een veilig verloop op de grond en zorgt voor de sfeer voor en na de ballonvaart.